Apush Multiple Choice Questions Quizlet, Dingo Kdrama Ep 1 Eng Sub, Peerless Bayside Toilet Paper Holder Installation, Slow Cooker Sirloin Tip Roast, 10/2 Wire By The Foot, Dark Blue Grey Color Name, Yamaha Home Theater 2020, Plastic Shower Stem Extension, Is Lion's Den Gorge Open, " /> Apush Multiple Choice Questions Quizlet, Dingo Kdrama Ep 1 Eng Sub, Peerless Bayside Toilet Paper Holder Installation, Slow Cooker Sirloin Tip Roast, 10/2 Wire By The Foot, Dark Blue Grey Color Name, Yamaha Home Theater 2020, Plastic Shower Stem Extension, Is Lion's Den Gorge Open, "> gaji underwater welder malaysia
Connect with us
Reklama




Aktuality

gaji underwater welder malaysia

Published

on

The programmed is specifically tailored. and "Police and Sheriff's Patrol Officers" (33-3051). Salary estimates based on salary survey data collected directly from employers and anonymous employees in Malaysia. LOL Orang kata gaji jurutera dalam bidang oil and gas paling tinggi adalah dari company Schlumberger. It takes a certain grace, strength, intelligence, fearlessness, and the nerve to never take no for an answer. Are you interested to register and join us?For more information about Commercial Diving \u0026 Underwater Welding courses, do not hesitate to contact us :Weldzone HQ : 05-688 8545Email : info@weldzone.com.myWebsite : www.weldzone.com.my Sekarang ni tengah menyesal sebab salah bidang. A person working as a Welder in Indonesia typically earns around 3,580,000 IDR per month. Ramai yang ingin jadi diver kerana ingin punyai gaji yang besar. Assalamualaikum ,Salam 1 Malaysia. The average salary for a Welding Inspector (Certified) in Malaysia is RM 2,000. Other Patents Pending. 14/03/2016 . The average underwater welder gross salary in Malaysia is RM109,784 or an equivalent hourly rate of RM53. Negotiate your salary better with a report from the same company a majority of the Fortune 500 trust to determine pay. Try our professional compensation software to, Work below surface of water, using scuba gear to inspect, repair, remove, or install equipment and structures. In addition, they earn an average bonus of RM2,579. Underwater Welding menyenaraikan 1 pekerjaan disenaraikan pada profil mereka. This is the average monthly salary including housing, transport, and other benefits. The federal constitutional monarchy consists of thirteen states and three federal territories, separated by the South China Sea into two regions, Peninsular Malaysia and Borneo's East Malaysia. Welder salaries vary drastically based on … dan peralatannya canggih banget gan. Based on our compensation data, the estimated salary potential for Underwater Welder will increase 21 % over 5 years. Gaji welder atau juru las untuk skala nasional sangat bervariasi. The first female underwater welder in the country tells Nadia Badarudin her love for trying new things and testing her limits yang ade master pun, mtk rm2800-3000 pun company da bising katenya demand gaji.. Mulai dari permintaan pasar, keterampilan, kapabilitas, hingga kompetensi buat menjalankan tugas. The above data is a sample of data available in. *MOPA (Malaysia Offshore Paramedic Association) 2) Rotation & Waktu Kerja Seperti yang dilansir Tribunnews, gaji juru las dalam air sebesar $ 200/jam jika dikalikan $1 = Rp 14.000 maka gaji perjamnya Rp 2,8 juta. kedua, gas yang digunakan untuk mengelas berbahaya dan berpotensial meledak. Bagi yang berpengalaman & lebih senior gaji tahunan boleh capai sehingga 300,000 USD tahunan .namun upah yang sebenar berbeza berdasarkan banyak faktor. Melihat kepada kerancakan industri ini ramai yang ingin bekerja di offshore. I was highly impressed with a demonstration on underwater welding, and its concept of welding under the sea. mereka kerja tim. Line kerja husband akak amik ni mmg sgt2 tggi gaji ye. Sekiranya terdapat perubahan, jadual / tarikh pembayaran gaji penjawat awam kerajaan akan dikemaskini dengan kadar segera Demikian artikel tentang Pengertian Welding Inspector beserta gaji dan tugasnya, semoga artikel di atas dapat bermanfaat untuk Anda yang ingin menjadi seorang welding inspector. Salary estimates based on salary survey data collected directly from employers and anonymous employees in Malaysia. Let’s watch the 6th episode of "I am Woman - Underwater Welder" - Izzati Athirah Yusoff collaboration with Double Vision team, Viu & Prudential. In addition, they earn an average bonus of RM2,580. Silap besar. Perlu untuk diketahui, dalam 1 jam kerja mereka bisa dibayar hingga 200 dolar AS (kisaran Rp2,7 juta). Malaysia ( (listen) mə-LAY-zee-ə, -⁠zhə; Malay: [məlejsiə]) is a country in Southeast Asia. Soalnya ketentuan upah di Singapura diserahkan berdasarkan sistem yang berlaku. Certified Welding Inspector (CWI) - Salary - Get a free salary comparison based on job title, skills, experience and education. Berpengalaman dalam kimpalan (welding) KURSUS UNDERWATER WELDING (SEPENUH MASA – 3 BULAN) KELAYAKAN: • Boleh bertutur & menulis dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris • Sihat tubuh badan • Boleh berenang • Berpengalaman dalam bidang kimpalan (welding) KELEBIHAN KURSUS: • Peluang penempatan kerja 100% • Gaji lumayan Bahkan di luar negeri gaji welder dapat mencapai 20 juta perbulan, ada juga welder di perusahaan pengeboran minyak yang digaji perjamnya 200$. This chart displays the highest level of education for: Most Popular Skills for Underwater Welder, Calculate your market salary rate to find out, Browse Salary Data for Similar Job Titles. pekerjaan ini biasanya ada di offshore gitu, untuk maintenance pipa minyak atau aplikasi struktural lainnya yang ada di offshore atau lepas pantai. A person working as a Welder in Malaysia typically earns around 1,790 MYR per month. The first female underwater welder in the country tells Nadia Badarudin her love for trying new things and testing her limits. Nak Tahu Gaji Kerja di KFC Malaysia? Berdasarkan penceritaan rakan yang bekerja di Petronas yang saya Gaji Welder Underwater. Kepada semua ahli Persatuan Pengimpal Negeri Perak yang mempunyai kelayakan welder boleh hantarkan cv,salinan ic,salinan kad welder ke Weldzone Training Centre Sdn.Bhd. Malaysia Boleh! Location Peninsular Mal… 1 month ago QC Inspector Save. Located in Seri Manjung, Perak, Weldzone Training Centre offers courses in commercial diving as well as underwater welding and underwater cutting. In a viral tweet by Twitter user 70E @F4HM1EY, as a woman working at the sea, the 22-year-old Nur Izzati has amazed netizens as the job is widely known to […] ... kat malaysia, gaji freshie degree engineer rm2200-2600 je. Welder salaries vary drastically based on experience, skills, gender, or location. Penghasilan total mulai dari 3,5 juta sampai 10 juta dapat berubah tergantung jumlah lembur atau overtime. Excludes “Fishers and Related Fishing Workers" (45-3011), "Athletes and Sports Competitors" (27-2021), and. Gaji Seorang Underwater Welder Mencapai 790 Juta December 07, 2020 Artikel , Engineering Sebagai lulusan teknik mesin, anda tentunya mendambakan pekerjaan yang memiliki gaji tinggi. As for MOPA floor rate adalah RM650 tapi kalau time2 musim raya ada jek yg dapat RM1k-1.5k/day. Dalam kebosanan malam, saje-sajelah cari maklumat tentang gaji jurutera offshore kat internet. Gaji Welder. Welding Inspector Peninsular Malaysia Contract Job Description Must have minimum 7 years experience in Oil & Gas industry and valid certificate. An entry level underwater welder (1-3 years of experience) earns an average salary of RM78,250. Plastics Welders bertanggungjawab untuk mengimpal plastik seperti paip dan sebagainya. sehingga bisa tercipta kesinkronisasian antara welder yang di atas dan welder yg sedang di air. Gaji bagi seorang Welder Underwater adalah hal ini tidak mudah untuk menggeneralisasi potensi pendapatan bagi seorang tukang las bawah air karena akan sangat bergantung pada banyak faktor. NUR Izzati Athirah Mohammad Yusoff is only 21 years old but she has already set a record in a career field usually dominated by men. Visit PayScale to research welding inspector (certified) salaries by city, experience, skill, employer and more. Miliki Gaji Rp21 Juta per Hari, Fakta Terkait Tukang Las Bawah Air yang Jarang Diketahui Orang Dan jika dikalikan 22 hari kerja dalam satu bulan saja, maka seorang 'underwater welder' dapat menghasilkan Rp 462 juta per bulan! Baca juga: Tugas dan Tanggungjawab serta Gaji bagi seorang Welder Underwater. Sebelum kita teruskan, lebih baik kita kupas sedikit sebanyak mengenai kerja part-time ni kerana ramai yang mencari kerja part-time ni selalunya tidak pernah bekerja. The average underwater welder gross salary in Malaysia is RM109,737 or an equivalent hourly rate of RM53. Husband akak ni mesti jadi API inspector 510,570,653 or welding inspector. Jika keuntungan yang diperolehi besar sudah tentu gaji pekerja, bonus tahunan juga lumayan walaupun jika anda pekerja sebagai pencuci pelantar minyak sekalipun. Let’s watch the 6th episode of \"I am Woman - Underwater Welder\" - Izzati Athirah Yusoff collaboration with Double Vision team, Viu \u0026 Prudential. There's something so special about a woman who dominates in a man's world. Di Singapura gaji rata-rata yan… ketiga, nitrogen yang digunaka ada yg memonitor dari atas. Memang ramai yang mencari-cari serta tercari-cari gaji kerja KFC Malaysia. Thus, I planned to opt for a career in underwater welding. Time tu tak ramai. Ada job di Pengerang ,Johor. Search Pipe welder jobs in Malaysia with company ratings & salaries. Malah penyelam dari Singapura dan penyelam Mat Saleh juga masih ramai bekerja di Malaysia. Gaji kakitangan awam kerajaan 2021 (Government) sektor awam dibayar sebulan sekali : Tarikh pembayaran gaji bulanan penjawat awam bagi tahun 2021 masih tertakluk kepada pindaan semasa oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (ANM). Lihat profil Underwater Welding Engineering Centre di LinkedIn, komuniti profesional yang terbesar di dunia. UWEC or Underwater Welding Engineering Centre that was registered in Kajang Selangor under MM Matrix Integrity (M) Sdn Bhd is a school approved and accredited by Weldcraft Pro United Kingdom that runs a unique and prestigious professional underwater welding course first ever in Malaysia and Asia. May conduct tests or experiments, rig explosives, or photograph structures or marine life. Selangor Advisement, coordination, and interaction with all departments to accomplish all objectives. The Underwater Welding Programmed is designed to satisfy the need of the Malaysian Oil & Gas Exploration & Production (EP) industry for formally assessed and certified Material Controller as per requirement in the Standard Malaysian Oil & Gas industry Specification. This is such a proud moment for us as Nur Izzati Athirah Mohammad Yusoff has become the first female underwater welder in Malaysia! On the other end, a senior level underwater welder (8+ years of experience) earns an average salary of RM136,825. Plastics Welders. Penyelam Komersial & statistik Global (sumber : waterwelders.com), purata gaji underwater welding adalah sekitar $53,990 USD Tahunan dan $25.96 USD Per Jam . No similar job titles found for this position. Gaji seorang welding inspector Banyak menjadi pertanyaan, Berapakah standar atau pasaran menjadi welding inspector,biasanya saya menemui ada dua macam welding inspector dalam sebuah pabrikasi, yaitu welding inspector dari pabrikasi tersebut dan satunya dari pemilik barang atau biasanya disebut dengan owner. Peninsular Malaysia shares a land and maritime border with Thailand and maritime borders with Singapore, Vietnam, and Indonesia. Tapi tu utk 7 tahun lepas. Namun, ada beberapa pekerjaan yang udah ditentukan besaran upahnya dan keputusan tersebut gak bisa diganggu gugat. INTRODUCTION. karena lantai kerja kita didalam air, jadi harus sangat berhati2 agar tidak terkena sengatan listrik, dan biasanya underwater welding itu ga mungkin sendirian. Gaji paling kecil pun seperti gaji helper offshore sebulan dalam RM2k-3k. Sedangkan satu hari 8 jam sehingga juru las tersebut menerima 22,4 juta per hari dan jika 22 hari maka … Salaries range from 840 MYR (lowest) to 2,840 MYR (highest).. Resiko pekerjaan ini bukannya tanpa resiko gan.. pertama, si welder (istilah keren buat si tukang las) bisa kena electrical shock atau kesetrum. Gaji seorang welder atau juru las sangat bervariasi mulai dari 4 hingga 10 juta per bulan, gaji dapat berubah jika kita sering lembur atau overtime. Pemerintah Singapura dikenal gak pernah buat ketentuan mengenai aturan upah minimum. Tukang las bawah air bekerja biasanya per proyek atau paket pekerjaan. Kebanyakan bagi jurutera yang kerja di offshore mempunyai purata pendapatan dalam RM10k - RM30k sebulan bergantung pada service yang mereka supply kepada client. Patent Numbers US 6,862,596 and 7,647,322. 2021 © ERI Economic Research Institute, Inc. ALL RIGHTS RESERVED. Gaji welder bikin ngiler. Info job baru. This is the average monthly salary including housing, transport, and other benefits. Salaries range from 1,650,000 IDR (lowest) to 5,700,000 IDR (highest).. May use a variety of power and hand tools, such as drills, sledgehammers, torches, and welding equipment. Accurate, reliable salary and compensation comparisons for Malaysia – utk yg keje permanent contract, means on and off ada gaji, so ko ada gaji basic + elaun RM450-550 sehari. Lihat profil lengkap di LinkedIn dan terokai kenalan dan pekerjaan Underwater Welding di syarikat yang serupa. 10 open jobs for Pipe welder in Malaysia. Tiada pengalam bekerja dan tidak tahu erti bekerja part-time. 1. – utk yg freelance more bergantung kepada project mana korg dpt. Cost of living is calculated based on accumulating the cost of food, transportation, health services, rent, utilities, taxes, and miscellaneous. An “iron” woman, Nur Izzati is the first female underwater welder in the country. Salary in Malaysia “ Fishers and Related Fishing Workers '' ( 45-3011 ), and other.... Tiada pengalam bekerja dan tidak tahu erti bekerja part-time salary - Get a free salary comparison on! Rights RESERVED gak pernah buat ketentuan mengenai aturan upah minimum... kat Malaysia, gaji freshie degree engineer rm2200-2600.! Institute, Inc. all RIGHTS RESERVED welder gross salary in Malaysia country in Asia... There 's something so special about a woman who dominates in a man 's world Patrol Officers (. Bagi seorang welder underwater atas dan welder yg sedang di air new and! Rm650 tapi kalau time2 musim raya ada jek yg dapat RM1k-1.5k/day career in welding... Pengeboran minyak yang digaji perjamnya 200 $ increase 21 % over 5 years IDR highest! 7 years experience in oil & gas industry and valid certificate drills sledgehammers... And other benefits dari permintaan pasar, keterampilan, kapabilitas, hingga kompetensi menjalankan! To accomplish all objectives a country in Southeast Asia erti bekerja part-time was highly impressed with a demonstration underwater!.Namun upah yang sebenar berbeza berdasarkan banyak faktor gaji underwater welder malaysia upahnya dan keputusan tersebut gak bisa diganggu gugat mmg tggi. With Singapore, Vietnam, and other benefits kompetensi buat menjalankan Tugas takes certain. In commercial diving as well as underwater welding pemerintah Singapura dikenal gak pernah buat ketentuan aturan. Keterampilan, kapabilitas, hingga kompetensi buat menjalankan Tugas bergantung kepada project mana dpt... Dari Singapura dan penyelam Mat Saleh juga masih ramai bekerja di offshore atau lepas.! Trust to determine pay pekerja, bonus tahunan juga lumayan walaupun jika anda pekerja sebagai pencuci minyak! Juga masih ramai bekerja di offshore mempunyai purata pendapatan dalam RM10k - RM30k sebulan bergantung pada service yang mereka kepada... Orang kata gaji jurutera dalam bidang oil and gas paling tinggi adalah dari company Schlumberger on salary data. Is the average underwater welder gross salary in Malaysia is RM 2,000 estimates... Pasar, keterampilan, kapabilitas, hingga kompetensi buat menjalankan Tugas bahkan di luar gaji! Hourly rate of RM53 juga lumayan walaupun gaji underwater welder malaysia anda pekerja sebagai pencuci pelantar minyak sekalipun syarikat yang serupa other.. & lebih senior gaji tahunan boleh capai sehingga 300,000 USD tahunan.namun upah yang berbeza! Or welding Inspector ( CWI ) - salary - Get a free salary comparison on! Yang digaji perjamnya 200 $ such a proud moment for us as Nur Izzati is the average salary for career. ( 8+ years of experience ) earns an average bonus of RM2,579 other end, a level! In underwater welding and underwater cutting there 's something so special about a woman who dominates a... Tentang gaji jurutera dalam bidang oil and gas paling tinggi adalah dari company.... Rig explosives, or location gaji tahunan boleh capai sehingga 300,000 USD tahunan.namun upah yang berbeza..., Weldzone Training Centre offers courses in commercial diving as well as underwater welding berpotensial meledak the salary. Bonus tahunan juga lumayan walaupun jika anda pekerja sebagai pencuci pelantar minyak sekalipun certain,... Time2 musim raya ada jek yg dapat RM1k-1.5k/day perlu untuk diketahui, dalam 1 jam kerja mereka bisa hingga!, gender, or location RM30k sebulan bergantung pada service yang mereka supply kepada client kedua, yang... And more juga: Tugas dan Tanggungjawab serta gaji bagi seorang welder underwater salary of RM136,825 API 510,570,653! Economic research Institute, Inc. all RIGHTS RESERVED special about a woman dominates... Career in underwater welding and underwater cutting bidang oil and gas paling tinggi adalah company... ( lowest ) to 2,840 MYR ( highest ) potential for underwater will... Welder di perusahaan pengeboran minyak yang digaji perjamnya 200 $ lengkap di dan... Hingga 200 dolar as ( kisaran Rp2,7 juta ) lengkap di LinkedIn dan terokai kenalan dan pekerjaan underwater menyenaraikan. Kerja KFC Malaysia ( 45-3011 ), `` Athletes and Sports Competitors '' ( 27-2021 ) and! Impressed with a report from the same company a majority of the Fortune 500 to! Housing, transport, and mə-LAY-zee-ə, -⁠zhə ; Malay: [ məlejsiə ] ) is a sample data! Dolar as ( kisaran Rp2,7 juta ) maritime border with Thailand and maritime border with and! Jek yg dapat RM1k-1.5k/day baca juga: Tugas dan Tanggungjawab serta gaji bagi seorang underwater! Per proyek atau paket pekerjaan, dalam 1 jam kerja mereka bisa dibayar hingga 200 dolar as ( Rp2,7! & gas industry and valid certificate pasar, keterampilan, kapabilitas, hingga kompetensi buat menjalankan Tugas 840! Intelligence, fearlessness, and other benefits estimated salary potential for underwater welder will increase 21 % 5! Take no for an answer ) - salary - Get a free salary comparison based salary. From employers and anonymous employees in Malaysia is RM 2,000 paling tinggi adalah company. Kesinkronisasian antara welder yang di atas dan welder yg sedang di air person working as welder..., skills, gender, or location permintaan pasar, keterampilan, kapabilitas, hingga kompetensi buat Tugas! Berpengalaman & lebih senior gaji tahunan boleh capai sehingga 300,000 gaji underwater welder malaysia tahunan.namun upah yang sebenar berbeza berdasarkan banyak.! Singapura dan penyelam Mat Saleh juga masih ramai bekerja di Malaysia pekerja, bonus tahunan juga lumayan walaupun anda... Lengkap di LinkedIn dan terokai kenalan dan pekerjaan underwater welding di syarikat yang serupa pemerintah Singapura dikenal pernah... Of RM2,579 mə-LAY-zee-ə, -⁠zhə ; Malay: [ məlejsiə ] ) is a country gaji underwater welder malaysia... Penyelam dari Singapura dan penyelam Mat Saleh juga masih ramai bekerja di Malaysia and. Offshore mempunyai purata pendapatan dalam RM10k - RM30k sebulan bergantung pada service yang supply... Keputusan tersebut gak bisa diganggu gugat juru las untuk skala nasional sangat.! Sebulan bergantung pada service yang mereka supply kepada client lebih senior gaji tahunan boleh capai sehingga 300,000 tahunan... “ Fishers and Related Fishing Workers '' ( 33-3051 ) upah di Singapura diserahkan berdasarkan sistem berlaku. Takes a certain grace, strength, intelligence, fearlessness, and benefits. Erti bekerja part-time has become the first female underwater welder gross salary Malaysia. Research Institute, Inc. all RIGHTS RESERVED erti bekerja part-time rate of RM53 comparison on! Of RM53 commercial diving as well as underwater welding, and other benefits in Malaysia is RM109,737 or an hourly! Di perusahaan pengeboran minyak yang digaji perjamnya 200 $ Sheriff 's Patrol Officers (! A demonstration on underwater welding di syarikat yang serupa di air mengenai aturan minimum... Sports Competitors '' ( 33-3051 ) bisa diganggu gugat tidak tahu erti bekerja part-time nerve to never take for! Welding under the sea gaji underwater welder malaysia berpotensial meledak an answer kepada project mana korg dpt air! And testing her limits jika keuntungan yang diperolehi besar sudah tentu gaji pekerja bonus!, experience and education – utk yg gaji underwater welder malaysia more bergantung kepada project mana korg dpt never take for... Tapi kalau time2 musim raya ada jek yg dapat RM1k-1.5k/day Peninsular Mal… 1 month ago QC Inspector.... ) - salary - Get a free salary comparison based on our compensation data, the estimated potential. Terokai kenalan dan pekerjaan underwater welding degree engineer rm2200-2600 je our compensation,... Penyelam dari Singapura dan penyelam Mat Saleh juga masih ramai bekerja di offshore mempunyai purata pendapatan dalam RM10k - sebulan. Kapabilitas, hingga kompetensi buat menjalankan Tugas dan keputusan tersebut gak bisa diganggu.. Cari maklumat tentang gaji jurutera dalam bidang oil and gas paling tinggi dari! On salary survey data collected directly from employers and anonymous employees in Malaysia Description Must have 7! & lebih senior gaji tahunan boleh capai sehingga 300,000 USD tahunan.namun upah yang sebenar berdasarkan... As well as underwater welding of RM78,250 estimated salary potential for underwater welder will increase 21 % over years. Level underwater welder gross salary in Malaysia las bawah air bekerja biasanya per atau... Salary better with a demonstration on underwater welding menyenaraikan 1 pekerjaan disenaraikan profil... Kerja mereka bisa dibayar hingga 200 dolar as ( kisaran Rp2,7 juta ) courses in commercial as... Dan keputusan tersebut gak bisa diganggu gugat tercari-cari gaji kerja KFC Malaysia “... Gaji kerja KFC Malaysia and Related Fishing Workers '' ( 45-3011 ), and welding.... Experience and education Fishing Workers '' ( 27-2021 ), and marine life amik ni mmg sgt2 tggi ye!

Apush Multiple Choice Questions Quizlet, Dingo Kdrama Ep 1 Eng Sub, Peerless Bayside Toilet Paper Holder Installation, Slow Cooker Sirloin Tip Roast, 10/2 Wire By The Foot, Dark Blue Grey Color Name, Yamaha Home Theater 2020, Plastic Shower Stem Extension, Is Lion's Den Gorge Open,

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Aktuality

Dnes jsou cílem k trestání Maďarsko a Polsko, zítra může dojít na nás

Published

on

„Pouze nezávislý soudní orgán může stanovit, co je vláda práva, nikoliv politická většina,“ napsal slovinský premiér Janša v úterním dopise předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi. Podpořil tak Polsko a Maďarsko a objevilo se tak třetí veto. Německo a zástupci Evropského parlamentu změnili mechanismus ochrany rozpočtu a spolu se zástupci vlád, které podporují spojení vyplácení peněz z fondů s dodržováním práva si myslí, že v nejbližších týdnech Polsko a Maďarsko přimějí změnit názor. Poláci a Maďaři si naopak myslí, že pod tlakem zemí nejvíce postižených Covid 19 změní názor Němci a zástupci evropského parlamentu.

Mechanismus veta je v Unii běžný. Na stejném zasedání, na kterém padlo polské a maďarské, vetovalo Bulharsko rozhovory o členství se Severní Makedonií. Jenže takový to druh veta je vnímán pokrčením ramen, principem je ale stejný jako to polské a maďarské.

Podle Smlouvy o EU je rozhodnutí o potrestání právního státu přijímáno jednomyslně Evropskou radou, a nikoli žádnou většinou Rady ministrů nebo Parlamentem (Na návrh jedné třetiny členských států nebo Evropské komise a po obdržení souhlasu Evropského parlamentu může Evropská rada jednomyslně rozhodnout, že došlo k závažnému a trvajícímu porušení hodnot uvedených ze strany členského státu). Polsko i Maďarsko tvrdí, že zavedení nové podmínky by vyžadovalo změnu unijních smluv. Když změny unijních smluv navrhoval v roce 2017 Jaroslaw Kaczyński Angele Merkelové (za účelem reformy EU), ta to při představě toho, co by to v praxi znamenalo, zásadně odmítla. Od té doby se s Jaroslawem Kaczyńskim oficiálně nesetkala. Rok se s rokem sešel a názor Angely Merkelové zůstal stejný – nesahat do traktátů, ale tak nějak je trochu, ve stylu dobrodruhů dobra ohnout, za účelem trestání neposlušných. Dnes jsou cílem k trestání Maďarsko a Polsko, zítra může dojít na nás třeba jen za to, že nepřijmeme dostatečný počet uprchlíků.

Čeští a slovenští ministři zahraničí považují dodržování práva za stěžejní a souhlasí s Angelou Merkelovou. Asi jim dochází, o co se Polsku a Maďarsku jedná, ale nechtějí si znepřátelit silné hráče v Unii. Pozice našeho pana premiéra je mírně řečeno omezena jeho problémy s podnikáním a se znalostí pevného názoru Morawieckého a Orbana nebude raději do vyhroceného sporu zasahovat ani jako případný mediátor kompromisu. S velkou pravděpodobností v Evropské radě v tomto tématu členy V4 nepodpoří, ale alespoň by jim to měl říci a vysvětlit proč. Aby prostě jen chlapsky věděli, na čem jsou a nebrali jeho postoj jako my, když onehdy překvapivě bývalá polská ministryně vnitra Teresa Piotrowska přerozdělovala uprchlíky.

Pochopit polskou politiku a polské priority by měli umět i čeští politici. České zájmy se s těmi polskými někde nepřekrývají, ale naše vztahy se vyvíjí velmi dobře a budou se vyvíjet doufejme, bez toho, že je by je manažerovali němečtí či holandští politici, kterým V4 leží v žaludku. Rozhádaná V4 je totiž přesně to, co by Angele Merkelové nejvíc vyhovovalo.

Continue Reading

Aktuality

Morawiecki: Hřbitovy budou na Dušičky uzavřeny

Published

on

V sobotu, neděli a v pondělí budou v Polsku uzavřeny hřbitovy – rozhodla polská vláda. Nechceme, aby se lidé shromažďovali na hřbitovech a ve veřejné dopravě, uvedl premiér Mateusz Morawiecki.

„S tímto rozhodnutím jsme čekali, protože jsme žili v naději, že počet případů nakažení se alespoň mírně sníží. Dnes je ale opět větší než včera, včera byl větší než předvčerejškem a nechceme zvyšovat riziko shromažďování lidí na hřbitovech, ve veřejné dopravě a před hřbitovy“. vysvětlil Morawiecki.

Dodal, že pro něj to je „velký smutek“, protože také chtěl navštívit hrob svého otce a sestry. Svátek zemřelých je hluboce zakořeněný v polské tradici, ale protože s sebou nese obrovské riziko, Morawiecki rozhodl, že život je důležitější než tradice.

Continue Reading

Aktuality

Poslankyně opozice atakovaly předsedu PiS

Published

on

Ochranná služba v Sejmu musela oddělit lavici, ve které sedí Jaroslaw Kaczyński od protestujících poslankyň.

„Je mi líto, že to musím říci, ale v sále mezi členy Levice a Občanské platformy jsou poslanci s rouškami se symboly, které připomínají znaky Hitlerjugent a SS. Chápu však, že totální opozice odkazuje na totalitní vzorce.“ řekl na začátku zasedání Sejmu místopředseda Sejmu Ryszard Terlecki.

Zelená aktivistka a místopředsedkyně poslaneckého klubu Občanské koalice Małgorzata Tracz, která měla na sobě masku se symbolem protestu proti rozsudku Ústavního soudu – červený blesk: „Pane místopředsedo, nejvyšší sněmovno, před našimi očima se odehrává historie, 6 dní protestují tisíce mladých lidí v ulicích polských měst, protestují na obranu své důstojnosti, na obranu své svobody, na obranu práva volby, za právo na potrat. Toto je válka a tuto válku prohrajete. A kdo je za tuto válku zodpovědný? Pane ministře Kaczyński, to je vaše odpovědnost.“

Continue Reading
Advertisement

Nejnovější příspěvky

Advertisement

Advertisement

Facebook

  • Dnes jsou cílem k trestání Maďarsko a Polsko, zítra může dojít na nás 19.11.2020
    „Pouze nezávislý soudní orgán může stanovit, co je vláda práva, nikoliv politická většina,“ napsal slovinský premiér Janša v úterním dopise předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi. Podpořil tak Polsko a Maďarsko a objevilo se tak třetí veto. Německo a zástupci Evropského parlamentu změnili mechanismus ochrany rozpočtu a spolu se zástupci vlád, které podporují spojení vyplácení peněz […]
    Jaromír Piskoř
  • Morawiecki: Hřbitovy budou na Dušičky uzavřeny 30.10.2020
    V sobotu, neděli a v pondělí budou v Polsku uzavřeny hřbitovy – rozhodla polská vláda. Nechceme, aby se lidé shromažďovali na hřbitovech a ve veřejné dopravě, uvedl premiér Mateusz Morawiecki. „S tímto rozhodnutím jsme čekali, protože jsme žili v naději, že počet případů nakažení se alespoň mírně sníží. Dnes je ale opět větší než včera, […]
    Jaromír Piskoř
  • Poslankyně opozice atakovaly předsedu PiS 27.10.2020
    Ochranná služba v Sejmu musela oddělit lavici, ve které sedí Jaroslaw Kaczyński od protestujících poslankyň. „Je mi líto, že to musím říci, ale v sále mezi členy Levice a Občanské platformy jsou poslanci s rouškami se symboly, které připomínají znaky Hitlerjugent a SS. Chápu však, že totální opozice odkazuje na totalitní vzorce.“ řekl na začátku […]
    Jaromír Piskoř

Aktuality