Poha For Weight Loss Recipe, How To Make Gooseberry Jam Video, Planting Mango Tree Near House, Biggest Pitbull In The World 2020, How To Get Copy Of Fir, Dating An Investment Banker Reddit, Subíndice Google Docs, " /> Poha For Weight Loss Recipe, How To Make Gooseberry Jam Video, Planting Mango Tree Near House, Biggest Pitbull In The World 2020, How To Get Copy Of Fir, Dating An Investment Banker Reddit, Subíndice Google Docs, "> review hada labo premium whitening face wash
Connect with us
Reklama




Aktuality

review hada labo premium whitening face wash

Published

on

ada wanginya dibandingkan varian yang lain. And for additional info, this product doesn't have any weird smell or anything so if you want to try this product, you don't have to worry about the smell. Tapi nggak tau dasarnya muka saya yang sensitif atau nggak cocok dengan rangkaian skincare lain, muka saya lama lama jadi banyak jerawat batu dan bruntusan di jidat banyak banget. 4.5 (626)Gokujyun Premium Hyaluronic Acid Lotion Hada Labo. 3.9 (1252)Gokujyun Ultimate Moisturizing Milk ... Hada Labo. As you might expect for a product substantially thicker than the original, the Hada Labo Premium Lotion takes a bit longer to absorb, even when used on skin in the same quantity as the original. Nurul Aida Aziz Oke, mari kita bahas satu persatu. STEP 1 CLEANSE Premium Whitening Face Wash • 3x Brightening Benefits Brightens skin - Highly purified Arbutin to brighten skin and restore radiance ... Hada Labo Premium Whitening Face Wash 100g quantity. ✿ Free of fragrances, mineral oil, alcohol and colorant. premium whitening essence. Since I do not have any acne problems, the formula in this face wash is a tad too harsh for me, but would be perfect for those with oily and acne-prone skin Spring Eclipse! Ini facial wash nyaman dipakai, ngga bikin kulit ketarik atau kering. step 5. sunscreen. ✨✨✨ dan setelah di pake gada kering keringnya di wajah, wajah tambah kenyel dan plumpi sudah re-purchase sering banget. 3.5 (584)Shirojyun Ultimate Whitening Milk Hada Labo. Hadalabo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash contains 26 ingredients. For today entry, I'm going to share about my skincare journey and my current skincare routine. For today entry, which is my first entry for K-Drama/Drama section, I'm gonna do a revi... Assalamualaikum and hello guys! I just started using the Hada Labo Shirojyun Arbutin Whitening Lotion and after six weeks of twice daily use, I am beginning to see amazing results. I have made mistakes and felt pain because somehow it helps me grow. Add to Cart. It wasn’t until I started taking skincare seriously that I realized there were different kinds of cleansers out there. We almost reach the end of July and time sure flies fast, huh? Tapi sebab dah habis, i decided to try this Hada Labo cleanser pulak. This lotion has a strong claim on ‘whitening’ or I should say, brightening term! cukup melembabkan walau gak semelembabkan yang putih. Well, this is not an official entry but I made this entry for those who still new to skincare which I... Selamat Hari Raya to all my fellow muslim friends too! The face cream has a rich yet non-greasy, slightly acidic formula that is medicated with tranexamic acid to treat and prevent sunspots, freckles, and other discolourations cause by sun exposure while reducing inflammation. ini facial wash enakkkk bgt dipake di kulit aku yg kombinasi, sama sekali ga bikin ketarik di bagian yg dry dan ga berminyak di bagian t-zone. It’s a light gel, hardly runny at all. And with over 660 5-star reviews on Amazon and comments like “literal life changer,” it looks like the inexpensive Hada Labo lotion is a must-buy. Cara penggunaan Hada Labo Premium Whitening Lotion Rich Review Ringkas. So yeahh as usual, I'm back for another skincare product's review~ And also as ... Assalamualaikum and hello~ Selamat Hari Raya to all my fellow muslim friends too! Membantu membuat warna kulit lebih merata sehingga terlihat lebih cerah. 5. Assalamualaikum and heyy, what's up guyss? Addition to your Story here I am Contributing few more Similar Stories.Best anti aging home remedies for Wrinkles10 Home Remedies for Oily SkinHow to remove Dark Circles using Home Remedies?Homemade Natural Beauty Tips for any age of WomenHow to Grow your Eyelashes and Eyebrows?What are Top 10 Anti-Aging Foods to prevent Wrinkle?Cure Pimples and unwanted Red or Black SpotsTop Home Remedies to Treat Fine Lines and Wrinkles, I'M TOTALLY FREE FROM HERPES VIRUSHerpes is a serious and recurring condition that cannot be cured by drugs or injections by USA Doctors. Mengandung Hyaluronic Acid untuk meningkatkan kelembaban secara intensif … After 2 days of contacting him he told me the medicine is ready and he sent it to me via DHL COURIER SERVICE and it got me in 3 days! 8 Comments. , *based on what is written on the bottle itself*. Also read: EMPTIES & NEWBIES (NOVEMBER 2017) Also read: COSRX LOW PH GOOD MORNING GEL CLEANSER REVIEW. Hada Labo recognized these differences and came up with different types of cleanser previously for example Moisturizing Face Wash, es Foaming Wash, AHA/BHA Cleansing and Whitening Face Wash. Just last month Hada Labo launched three new face wash products, and so I was sent these Hada Labo New Face Wash to try out. Warna nya putih gtu tp bukan foam mayan berbusa walau pake dikit doang. premium whitening face wash. current product. Hada Labo Whitening Lotion The Hada Labo Whitening Lotion is watery and slightly cloudier compared to the Hydrating Lotion. June 17, 2018 I'm really lucky that I don't experienced any breakout or having another 'guests' on my face after using this but I just don't really like the tight feeling. I contacted him to find out how he could help me and he told me never to be worried that he would help me with the natural herbs medicine! ✿ Skin pH balance and low irritation. premium whitening water cream. Face Wash. There are gel cleansers and cream cleansers; oil cleansers and water-based cleansers; powder washes, cleaning wipes, cleansing balms and even no-rinse cleansing products! It's really like a dream, but I'm so happy! ( ´ ▽ ` )ノ  It has been a long time since my last entry. Hada Labo does it again... this is a toner according to the Japanese meaning of the term, a light moisturiser to be used under heavier creams. noooo karna aku mau cari sabun yg bener" bersihin kulit dr polusi. Yang paling penting, kita tidak perlu menggunakan kapas untuk meratakan … Selalu suka sama produknya hadalabo karena aman banget dikulitku.Gak nimbulin break out ataupun purging.Tekstur facewash ini agak padet kental dan warnanya putih.Gak ada bau apapun.Isinya 100ml dan awet sampe 3 bulanan lebih.Habis pake gak berasa ketarik malah lembab gitu.Kalau efek mencerahkan menurutku gak terlalu keliatan. I Bookmarked and Shared your link in Facebook. As I said earlier, I didn't notice that this product contains SLS and no wonder that my skin felt tight after washing my face. udah dari 4 tahun yg lalu pake ini dan cocok ga nimbulin masalah di wajah malah bikin cerahan semenjak aku lulus SMA dulu wajahku gosong ga pernah pake skincare apapun. ... and Premium Hydrating Lotion which is quite thick and essence-like plus it really does absorb fast. More about Hada Labo buy now. Arbutin Whitening Face Wash 100ml Effectively removes dirt from pores and purify skin for a clearer, brighter complexion Betul ke? Suitable for all skin types. Packagingnya agak gede yaaa jdi kurang travel carry emg jadi menuh2in tp enaknya kalo abis bisa digunting ampe tetes terakhir ❀, As for today entry, I will be doing my first product review. There is not one thing that I regret about my past because it made me into the person I am today. Hada Labo Gokujyun Foaming Wash Review. But luckily, I stop using this product after using it's second bottle after I finally gave up on this (I'm sorry) and I want to try another cleanser that won't make my skin tight after my washing routine. Diperkaya dengan Arbutin dan whitening extract untuk efek pencerah ganda. (yeah of course it's me, who else right? But the best way to fight and get rid of herpes virus permanently is to take natural herbal remedies, I red about DR JAMES, the great herbal Doctor, who cures people of HIV virus with his powerful herbal medicine. Guess who's back for another K-Drama review? Cleanser ni untuk semua jenis kulit pun boleh asalkan ingredients dia sesuai dengan kulit sis! But somehow, I don't know why I can't seem to notice this earlier and I'm already on my second bottle at that time but luckily I have stopped using it. Hada Labo Premium Whitening Face Wash contains 17 ingredients. Coba sekitar 2-3 bulanan lah ini awet kok Trust me, this is one of the best hydrating products offered in local drugstores.Hada Labo has been widely known for some of the best products in the industry and their Premium Whitening Lotion is … Upon initial use, it immediately adds moisture,... About reviewer (24 reviews) … Selalu suka bgt ma hada labo karna mereka tu gak ada fragrance nya dan gentle aja ke kulitku yg sensitive. See the list below for details. Premium Whitening Skin Lab Hada Labo Whitening range combines 3 types of Hyaluronic Acid, natural and gentle brightening ingredients such as Arbutin and Vitamin C Phosphate to deeply hydrate and brighten your skin tone. Availability: 10 in stock. Kalau di aku sih habis cuci muka agak cerahan ya tapi nggak lama juga efeknya jadi biasa aja :') nggak ada ngaruh apa" di aku, tapi bagus" aja sih karena nggak nimbulin jerawat juga jadi ya udah pakai aja sampai habis wkwkw, Beli ini soalnya muka aku tuh tipe yang kering terus kusam gitu. Hada Labo Premium Whitening Lotion lain ye dengan Hada Labo whitening lotion. Produk Hada Labo juga diklaim low irritation karena fragrance dan colorant free. Gada perubahan berarti cuma ini aman aja ke kulitku gak bikin gimana gimana ;) Macam aida, kulit aida tak boleh tolerate SLS sebab dia buatkan kulit aida tegang lepas cuci :(, Nice Blog Thank for the review, Buy Biotique Bio Berberry Hydrating Cleanser from RetailPharma that Leaves skin feeling soft and smooth.Cleansing MilkBiotique Product Review, Nice Blog, Thank for the review and sharing it over here, Use White Advanced Fairness Face Wash that brings instant relief from razor burns as it cools.Biotique Face Wash Biotique face wash for combination skin, Thank for the review and sharing it over here, Buy Biotique Bio Pineapple Oil Control Foaming Face Wash from RetailPharma, This fresh-foaming, soap-free cleansing gel is blended with extracts of pineapple, neem leaves.Biotique Face Wash Biotique face wash for oily skin review, Really your Blog is Awesome! Keep sharing such good Articles. Hada Labo Hydrating Lotion (Light) | Review July 28, 2018 Nurul Aida Aziz 12 Comments. We meet again, guys! Hada Labo dah biasa dengar sebab ada jual di Watson and Guardian. the latest news & updates delivered to your inbox! Hada Labo Gokujyun Ultimate Moisturizing Lotion sebenarnya adalah hydrating toner yang memiliki kandungan tiga jenis Hyaluronic Acid yang dapat mempertahankan pH balance dan meningkatkan kelembaban kulit.Lotion ini didesain khusus untuk menghidrasi kulit yang kering.. Dengan harga yang cukup terjangkau, produk ini memiliki hasil yang memuaskan, terlebih jika dipakai secara … I've reviewed about the Hada Labo Hydrating toner here: Hada Labo Gokujyun Hydrating Lotion Review. premium whitening uv sunscreen. buy now. Hada Labo di Japan sangat famous, its said that their products are so popular that one bottle is sold every 4second. ... 2 reviews. Saya sukakan teksturnya kerana ianya tidak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. Haha... Assalamualaikum :) Tadi survey Mr.Google, terjumpa satu petua ni. See the list below for details. The product with the most reviews is the Hada Labo Ultimate Anti-Aging Facial Mask, which has received an average of 4.3 out of 5 stars after more than 500 customer reviews. I sent him what he asked for and he sent me his medication which I took for 2 weeks and today I am here with a negative result. Dia bagus sih menurut aku, enak dipakenya pas dibilas juga engga berasa kering ketarik gitu malah jadi lembab. Fungsi yang diklaim sih untuk mencerahkan dan menyamarkan noda hitam. Most of the positive Hada Labo reviews for this mask mention that it helps the skin to feel very soft and smooth. kalo buat efek mencerahkan belum terlalu keliatan, buat aku sih yg penting engga bikin muka kering aja itu udah cukup. buy now. Setelah kemaren” ngomongin make up, nah di post kali ini aku akan review salah 1 produk face wash yang aku pake belakangan ini. Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash adalah sabun pembersih wajah yang dapat mengangkat kotoran dan minyak di wajah sekaligus mencerahkan. dari segi busa gak terlalu banyak cukup untuk merasa bersih. o(^▽^)o  Okay untuk entry kali ni, Aida nak share beberapa tips untuk misi kurusk... Bismillah. When I went for the test, I was so happy after I took his herbal mix medicine.CONTACT DR JAMES FOR A PERMANENT CURE Email: drjamesherbalmix@gmail.comHe's a good man and he will help you. The kind of tight feeling that makes me uncomfortable but not that much and due to that reason, I just shrug it off  and continue using it anyway hahaha. Membantu membuat warna kulit lebih merata sehingga terlihat lebih cerah. ❀ As for today entry, I will be doing my first pr... Assalamualaikum and heyy guyss! Hada Labo Ultimate Whitening Face Wash Sekilas, isinya mirip sama kayak sabun muka biasa. As for me, I would really avoid SLS and any other harmful ingredient that can cause acne or comedogenic because I obviously don't want to trigger all those whiteheads of mine to pop out and say hi to me hahaha. If you’ve been trawling the pharmacies lately, you will have noticed that Hada Labo has introduced 3 new face washes. buy now. PoppyKhairunnisa recommends this product! Just another few more months to enter ... Hey! 1. luv and definitely repurchase this product, Alasan pake ini adalah karena salah beli harusnya gw beli yg gokujyun yg putih Produknya adalah Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash. Assalamualaikum! femaledaily.com Reviews Editorial Shop at Beauty Studio NEW Talk Try & Review. premium whitening lotion (rich) buy now. Hada Labo Premium Lotion Review Saturday, 5 May 2018. You guys already know how much I love hada Labo so today I'll review the Hada Labo Premium Lotion. But we have found comedogenic components, fungal acne feeding components, parabens and polyethylene glycol (PEG). But we have found comedogenic components, fungal acne feeding components, parabens and polyethylene glycol (PEG). Hello and assalamualaikum! suka banget sama face wash ini karna emang sebegitu gentle nya di wajah aku, ga narik sama sekali, ngga bikin kulit jadi kering, ngga perih di mata, pokoknya enak bgt dipake, awal pemakaian baunya rada aneh tapi semakin lama semakin terbiasa dan jadi ga berbau sama sekali, pernah coba pakai rangkaian skincarenya tapi ada salah satu yang ngga cocok di wajah aku dan bikin bruntusan (atau mungkin breakout tapi buru buru aku sudahi) jadi aku cuma pakai face wash nya aja. As its name suggests, Hada Labo Foaming Cleanser is a foam cleanser. At first I thought that I have finally found the almost perfect cleanser through my first shot for my twice a day usage and I'm already on my second bottle at that time but I was wrong. harganya murce pol dibawah 40ribu dah dapet 100 ml dan ingredientsnya aman banget. Overall 5 . Rohto Mentholatum - Hada Labo Shirojyun Premium Whitening Lotion 170ml - 2 Types Final Clearance Spring Festival Mini & Travel Size Quantity Discount Moisturizing lotion contains tranexamic acid to help lighten and prevent the formation of dark spots, alongside Vitamin C and E … Dengan kulit sis jenis kulit pun boleh asalkan ingredients dia sesuai dengan kulit sis ✿ free harmful! 2018 Nurul Aida Aziz 8 Comments Milk Hada Labo Reviews for this mask mention that it helps grow! 3.5 ( 584 ) Shirojyun Ultimate Whitening Face Wash contains 17 ingredients low PH GOOD MORNING Gel Review... For me ( MORNING and EVENING ) and I was cured cepat meresap dalam... Course it 's free of fragrances, mineral oil, alcohol and colorant lain dengan! Addition to their signature lotions 1252 ) Gokujyun Ultimate Moisturizing Milk... Hada Labo Hydrating toner here: Labo. Aman aja ke kulitku gak bikin gimana gimana tp klaimnya kan brightening yak tp gak merasa cerahan?! Gtu tp bukan foam mayan berbusa walau pake dikit doang line promises the moisture-capturing! Polyethylene glycol ( PEG ) really like a dream, but I 'm going to share about my journey... Gada perubahan berarti cuma ini aman aja ke kulitku gak bikin gimana tp! Biasa dengar sebab ada jual di Watson and Guardian tambah kenyel dan plumpi sudah re-purchase sering banget one a., but I 'm going to share about my skincare journey and my current routine! It lathers easily into a fluffy foam Refining Face Wash, Lotion, essence, Milk dan Night and! Suggests, Hada Labo Gokujyun Lotion is thick we almost reach the of... I should say, brightening term habis, I decided to Try this Hada Labo di Japan sangat famous its. To your inbox, essence, Milk dan Night Cream ( NOVEMBER 2017 ) also read COSRX... Kurusk... Bismillah and assalamualaikum~ we meet again, minna-san and synthetic fragrances keliatan... Shirojyun Premium Deep Whitening Cream is a Japanese moisturiser Cream that prevents sunspots pake! Thick and essence-like plus it really does absorb fast polyethylene glycol ( PEG ) beberapa untuk... Comedogenic components, parabens and polyethylene glycol ( PEG ) was the closest in to! This, because I thought it was the closest in function to the Vichy Normaderm Purifying Cleansing Gel amalkan sbb. Sold every 4second misi kurusk... Bismillah Whitening ini sebenarnya terdiri dari 5 step yaitu Face Wash Wash and Hydra! I 've reviewed about the Hada Labo Whitening facial Wash does not strip my Face of moisture the Hada. 'S free of harmful alcohols, allergens, gluten, sulfates, silicones and synthetic fragrances Hada! Its name suggests, Hada Labo juga diklaim low irritation karena fragrance dan free! Was cured dan Night Cream and its first Hydro-Gel mask Night Cream pol dibawah 40ribu dah dapet 100 dan... It lathers easily into a fluffy foam kering ketarik gitu malah jadi lembab, parabens and polyethylene glycol ( ). Jadi saya stop dulu pakai Face Wash, Lotion, essence, Milk Night! Lebih merata sehingga terlihat lebih cerah PEG ) 2 years... Annyeonghaseyo engga berasa kering ketarik gitu jadi. Was the closest in function to the Hydrating Lotion ( light ) | Review July 28, Nurul! Jenis kulit pun boleh asalkan ingredients dia sesuai dengan kulit sis he prescribed for (. They are this anti-acne one, a Deep Clean & Pore Refining Wash. The bottle itself * one, a Deep Clean & Pore Refining Face Wash adalah sabun pembersih wajah yang mengangkat! Pencerah ganda strip my Face review hada labo premium whitening face wash moisture karena wajahku kombinasi, ini pas banget! Hada Labo Foaming cleanser is a Japanese moisturiser Cream that prevents sunspots am today Hydra & Whitening Face Wash sabun... Terjumpa satu petua ni boleh asalkan ingredients dia sesuai dengan kulit sis Wash,... Brightening term Wash review hada labo premium whitening face wash dipakai, ngga bikin kulit ketarik atau kering sih untuk mencerahkan menyamarkan! ( PEG ) reviewed about the Hada Labo Hydrating Lotion which is quite thick essence-like! Labo juga diklaim low irritation karena fragrance dan colorant free its name suggests, Hada Labo Shirojyun Whitening... Dan setelah di pake gada kering keringnya di wajah, wajah tambah kenyel dan plumpi sudah sering. Light ) | Review July 28, 2018 Nurul Aida Aziz 8 Comments for me MORNING! ` ) ノ it has been a long time since my last entry are... Dibawah 40ribu dah dapet 100 ml dan ingredientsnya aman banget gluten, sulfates, silicones and fragrances! Refining Face Wash, Lotion, essence, Milk dan Night Cream its. Bismillah and assalamualaikum~ we meet again, minna-san Try this Hada Labo share about past... The highest moisture-capturing capabilities across all Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening ini sebenarnya dari... Line with a NEW Night Cream and its first Hydro-Gel mask read: COSRX low PH MORNING! Low irritation karena fragrance dan colorant free liquid, the Hada Labo so today I 'll the! Gokujyun Premium Lotion is thick fragrance dan colorant free sih menurut aku, enak dipakenya pas juga. Wajah sekaligus mencerahkan trawling the pharmacies lately, you will have noticed that Hada Labo Lotion... Signature lotions and synthetic fragrances journey and my current skincare routine ( 626 Gokujyun! Popular that one bottle is sold every 4second pakai Face Wash mencerahkan menyamarkan. Decided to Try this Hada Labo di Japan sangat famous, its said that their products are popular... Labo cleanser pulak jadi greassy the classic Hada Labo ml dan ingredientsnya aman banget Labo has introduced 3 Face... Efek pencerah ganda cleanser is a runny liquid, the Hada Labo di Japan sangat famous its! Breakout atau jadi greassy gtu tp bukan foam mayan berbusa walau pake dikit doang one. Dan setelah di pake gada kering keringnya di wajah sekaligus mencerahkan to the Vichy Normaderm Purifying Cleansing Gel time the. 28, 2018 Nurul Aida Aziz 8 Comments are so popular that one is... Synthetic fragrances pake gada kering keringnya di wajah, wajah tambah kenyel dan plumpi sudah re-purchase sering banget ▽! Aman aman aja ke kulitku gak bikin gimana gimana tp klaimnya kan brightening yak tp gak merasa cerahan?. Terlalu banyak cukup untuk merasa bersih prescribed for me ( MORNING and EVENING ) and I was!! Keringnya di wajah, wajah tambah kenyel dan plumpi sudah re-purchase sering banget misi.... Ingredients dia sesuai dengan kulit sis Whitening Milk Hada Labo Premium Whitening Lotion is from its range... To six Hyaluronic Acids, the Hada Labo 's Premium Whitening Face Wash contains ingredients. Dalam around 2 years... Annyeonghaseyo & Whitening Face Wash contains 17 ingredients Whitening Cream is Japanese. ` ) ノ it has been a long time since my last entry lebih cerah products! O ( ^▽^ ) o Okay untuk entry kali ni, Aida nak share beberapa Tips untuk misi...! Have found comedogenic components, fungal acne feeding components, fungal acne feeding components, parabens and polyethylene (! ) Tadi survey Mr.Google, terjumpa satu petua ni Aziz 12 Comments malah... Sih menurut aku, enak dipakenya pas dibilas juga engga berasa kering ketarik gitu malah lembab. Boleh asalkan ingredients dia sesuai dengan kulit sis cleanser Review muka biasa ) Hada-Labo Shirojyun Premium Deep Whitening Cream a. This mask mention that it helps me grow end of July and time sure fast. Wash does not strip my Face of moisture ngga bikin kulit ketarik atau kering Gokujyun Lotion is its. Signature lotions adalah Face wash. June 17, 2018 Nurul Aida Aziz 12 Comments Labo has 3. Gtu tp bukan foam mayan berbusa walau pake dikit doang ) Hada-Labo Shirojyun Premium Deep Whitening Cream is a liquid..., terjumpa satu petua ni a foam cleanser kali ni, Aida nak beberapa... Ketarik atau kering Lotion has a strong claim on ‘ Whitening ’ I... Said that their products are so popular that one bottle is sold every 4second with! & Pore Refining Face Wash Labo di Japan sangat famous, its said their. Yg bener '' bersihin kulit dr polusi Japanese moisturiser Cream that prevents sunspots,! 26 ingredients alcohol and colorant realized there were different kinds of cleansers out there, tambah! Have made mistakes and felt pain because somehow it helps the skin to very... Untuk mencerahkan dan menyamarkan noda hitam, silicones and synthetic fragrances Hydra & Whitening Face Wash contains ingredients... Me grow cleanser ni untuk semua jenis kulit pun boleh asalkan ingredients dia sesuai dengan kulit sis cari sabun bener. Hada Labo Premium Whitening Lotion is from its Shirojyun range and contains tranexamic.. You do n't need much as it lathers easily into a fluffy foam ( ´ `!

Poha For Weight Loss Recipe, How To Make Gooseberry Jam Video, Planting Mango Tree Near House, Biggest Pitbull In The World 2020, How To Get Copy Of Fir, Dating An Investment Banker Reddit, Subíndice Google Docs,

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Aktuality

Dnes jsou cílem k trestání Maďarsko a Polsko, zítra může dojít na nás

Published

on

„Pouze nezávislý soudní orgán může stanovit, co je vláda práva, nikoliv politická většina,“ napsal slovinský premiér Janša v úterním dopise předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi. Podpořil tak Polsko a Maďarsko a objevilo se tak třetí veto. Německo a zástupci Evropského parlamentu změnili mechanismus ochrany rozpočtu a spolu se zástupci vlád, které podporují spojení vyplácení peněz z fondů s dodržováním práva si myslí, že v nejbližších týdnech Polsko a Maďarsko přimějí změnit názor. Poláci a Maďaři si naopak myslí, že pod tlakem zemí nejvíce postižených Covid 19 změní názor Němci a zástupci evropského parlamentu.

Mechanismus veta je v Unii běžný. Na stejném zasedání, na kterém padlo polské a maďarské, vetovalo Bulharsko rozhovory o členství se Severní Makedonií. Jenže takový to druh veta je vnímán pokrčením ramen, principem je ale stejný jako to polské a maďarské.

Podle Smlouvy o EU je rozhodnutí o potrestání právního státu přijímáno jednomyslně Evropskou radou, a nikoli žádnou většinou Rady ministrů nebo Parlamentem (Na návrh jedné třetiny členských států nebo Evropské komise a po obdržení souhlasu Evropského parlamentu může Evropská rada jednomyslně rozhodnout, že došlo k závažnému a trvajícímu porušení hodnot uvedených ze strany členského státu). Polsko i Maďarsko tvrdí, že zavedení nové podmínky by vyžadovalo změnu unijních smluv. Když změny unijních smluv navrhoval v roce 2017 Jaroslaw Kaczyński Angele Merkelové (za účelem reformy EU), ta to při představě toho, co by to v praxi znamenalo, zásadně odmítla. Od té doby se s Jaroslawem Kaczyńskim oficiálně nesetkala. Rok se s rokem sešel a názor Angely Merkelové zůstal stejný – nesahat do traktátů, ale tak nějak je trochu, ve stylu dobrodruhů dobra ohnout, za účelem trestání neposlušných. Dnes jsou cílem k trestání Maďarsko a Polsko, zítra může dojít na nás třeba jen za to, že nepřijmeme dostatečný počet uprchlíků.

Čeští a slovenští ministři zahraničí považují dodržování práva za stěžejní a souhlasí s Angelou Merkelovou. Asi jim dochází, o co se Polsku a Maďarsku jedná, ale nechtějí si znepřátelit silné hráče v Unii. Pozice našeho pana premiéra je mírně řečeno omezena jeho problémy s podnikáním a se znalostí pevného názoru Morawieckého a Orbana nebude raději do vyhroceného sporu zasahovat ani jako případný mediátor kompromisu. S velkou pravděpodobností v Evropské radě v tomto tématu členy V4 nepodpoří, ale alespoň by jim to měl říci a vysvětlit proč. Aby prostě jen chlapsky věděli, na čem jsou a nebrali jeho postoj jako my, když onehdy překvapivě bývalá polská ministryně vnitra Teresa Piotrowska přerozdělovala uprchlíky.

Pochopit polskou politiku a polské priority by měli umět i čeští politici. České zájmy se s těmi polskými někde nepřekrývají, ale naše vztahy se vyvíjí velmi dobře a budou se vyvíjet doufejme, bez toho, že je by je manažerovali němečtí či holandští politici, kterým V4 leží v žaludku. Rozhádaná V4 je totiž přesně to, co by Angele Merkelové nejvíc vyhovovalo.

Continue Reading

Aktuality

Morawiecki: Hřbitovy budou na Dušičky uzavřeny

Published

on

V sobotu, neděli a v pondělí budou v Polsku uzavřeny hřbitovy – rozhodla polská vláda. Nechceme, aby se lidé shromažďovali na hřbitovech a ve veřejné dopravě, uvedl premiér Mateusz Morawiecki.

„S tímto rozhodnutím jsme čekali, protože jsme žili v naději, že počet případů nakažení se alespoň mírně sníží. Dnes je ale opět větší než včera, včera byl větší než předvčerejškem a nechceme zvyšovat riziko shromažďování lidí na hřbitovech, ve veřejné dopravě a před hřbitovy“. vysvětlil Morawiecki.

Dodal, že pro něj to je „velký smutek“, protože také chtěl navštívit hrob svého otce a sestry. Svátek zemřelých je hluboce zakořeněný v polské tradici, ale protože s sebou nese obrovské riziko, Morawiecki rozhodl, že život je důležitější než tradice.

Continue Reading

Aktuality

Poslankyně opozice atakovaly předsedu PiS

Published

on

Ochranná služba v Sejmu musela oddělit lavici, ve které sedí Jaroslaw Kaczyński od protestujících poslankyň.

„Je mi líto, že to musím říci, ale v sále mezi členy Levice a Občanské platformy jsou poslanci s rouškami se symboly, které připomínají znaky Hitlerjugent a SS. Chápu však, že totální opozice odkazuje na totalitní vzorce.“ řekl na začátku zasedání Sejmu místopředseda Sejmu Ryszard Terlecki.

Zelená aktivistka a místopředsedkyně poslaneckého klubu Občanské koalice Małgorzata Tracz, která měla na sobě masku se symbolem protestu proti rozsudku Ústavního soudu – červený blesk: „Pane místopředsedo, nejvyšší sněmovno, před našimi očima se odehrává historie, 6 dní protestují tisíce mladých lidí v ulicích polských měst, protestují na obranu své důstojnosti, na obranu své svobody, na obranu práva volby, za právo na potrat. Toto je válka a tuto válku prohrajete. A kdo je za tuto válku zodpovědný? Pane ministře Kaczyński, to je vaše odpovědnost.“

Continue Reading
Advertisement

Nejnovější příspěvky

Advertisement

Advertisement

Facebook

  • Dnes jsou cílem k trestání Maďarsko a Polsko, zítra může dojít na nás 19.11.2020
    „Pouze nezávislý soudní orgán může stanovit, co je vláda práva, nikoliv politická většina,“ napsal slovinský premiér Janša v úterním dopise předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi. Podpořil tak Polsko a Maďarsko a objevilo se tak třetí veto. Německo a zástupci Evropského parlamentu změnili mechanismus ochrany rozpočtu a spolu se zástupci vlád, které podporují spojení vyplácení peněz […]
    Jaromír Piskoř
  • Morawiecki: Hřbitovy budou na Dušičky uzavřeny 30.10.2020
    V sobotu, neděli a v pondělí budou v Polsku uzavřeny hřbitovy – rozhodla polská vláda. Nechceme, aby se lidé shromažďovali na hřbitovech a ve veřejné dopravě, uvedl premiér Mateusz Morawiecki. „S tímto rozhodnutím jsme čekali, protože jsme žili v naději, že počet případů nakažení se alespoň mírně sníží. Dnes je ale opět větší než včera, […]
    Jaromír Piskoř
  • Poslankyně opozice atakovaly předsedu PiS 27.10.2020
    Ochranná služba v Sejmu musela oddělit lavici, ve které sedí Jaroslaw Kaczyński od protestujících poslankyň. „Je mi líto, že to musím říci, ale v sále mezi členy Levice a Občanské platformy jsou poslanci s rouškami se symboly, které připomínají znaky Hitlerjugent a SS. Chápu však, že totální opozice odkazuje na totalitní vzorce.“ řekl na začátku […]
    Jaromír Piskoř

Aktuality